top of page

Wat is de absorptiewaarde van een materiaal of product?

 

De geluidsabsorptiecoëfficiënt α (ook wel absorptiewaarde genoemd) geeft aan hoeveel van het invallende geluid geabsorbeerd wordt. α=0 betekent dat er geen absorptie is, al het invallende geluid wordt gereflecteerd. Bij α=0,5 wordt 50% van de geluidsenergie geabsorbeerd en 50% gereflecteerd. Bij α=1 wordt al het invallende geluid geabsorbeerd.

​Waarom is het materiaal van Resound zo effectief?

Naast onze materiaalkeuze, waar we speciaal hebben gekeken naar materialen die op zich al enorm goed absorberen, hebben we al van bij het begin gekeken hoe we met zo min mogelijk materiaal en visuele impact
in de ruimte, het beste effect kunnen verkrijgen. Hierbij speelt ons innovatieve design de hoofdrol.
Door het creëren van een luchtbrug (lees: holle spatie tussen muur en paneel) gebruiken we zowel de voor- als achterkant als absorptieoppervlak. Dit wil zeggen dat we tot 25% meer absorberend oppervlak hebben dan wanneer panelen direct tegen een muur worden geplaatst. En er dus minder materiaal zal nodig zijn per project.

Hoe Scoren wij?

Door de innovatieve combinatie van de 3 materialen die het geluid enorm goed absorberen heeft onze Interior materiaal een akoestische absorptiewaarde van α = 1. In onderstaande grafiek zie je dat ook in zowel de middelhoge en hoge frequenties goed scoren.  

Hoe zit het met de brandveiligheid?

Natuurlijk zijn er ook nog andere dingen belangrijk, zoals de brandveiligheid van een product. 

Onze producten werden volgens de EN ISO 11925-2 norm getest. Dit is de norm die gebruikt wordt om de ontvlambaarheid van een product door directe inslag van kleine vlammen te testen. Niet onbelangrijk dus, als je weet dat één van onze hoofdbestanddelen karton is. 

Deze norm bepaald in welke brandklasse het product terechtkomt, met die brandklassen kan je dan verschillende materialen vergelijken met elkaar.

 

Onze akoestische wandpanelen behalen een klasse E
We behalen deze klasse dankzij de brandvertragende bewerking die we hebben gedaan op de hoes van de akoestische panelen. (ecologisch natuurlijk, op basis van een zoutoplossing en zonder overbodige chemicaliën)

Nood aan akoestiekverbetering?

Laat ons dan even kennismaken! 
Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bekijken we samen waar de problemen zijn en hoe we deze kunnen oplossen.

visual akoestische waarde_site.png
bottom of page