top of page

RESOUND: FAQ

01

Wat is het verschil tussen akoestische absorptie en isolatie?

Akoestische absorptieproducten zorgen ervoor dat de geluidsgolven worden geabsorbeerd. Dit wil zeggen dat de achtergrondgeluiden en echo's worden "weg gefilterd" uit de ruimte. Akoestische isolatie daarentegen zorgt ervoor dat de geluidsgolven niet door het materiaal kunnen en zorgen ervoor dat je ruimten geluidsdicht kan maken.

02

Wat betekent circulair voor ons?

Circulair betekent dat alle materialen en verbindingstechnieken zo zijn uitgekozen dat ze kunnen hergebruikt worden. Bij Resound werken we continu aan nieuwe technieken zodat het product of delen daarvan kunnen worden hergebruikt in nieuwe producten of een tweede leven krijgen als een grondstof.

03

Wat beïnvloed de akoestiek in een ruimte?

De akoestiek in een ruimte wordt door vele factoren beïnvloed. De voornaamste manieren om de akoestiek te verbeteren zijn de juiste materialen kiezen. Zachte, absorberende materialen (bv. een mat, gordijn, ...)  zorgen voor een goede akoestiek tegenover harde, gladde materialen (bv. tegelvloer, parketvloer, ...) die de geluidsgolven weerkaatsen en zo echo's, nagalmen en achtergrondgeluiden genereren of zelfs versterken.

04

Waar kunnen de panelen van resound gebruikt worden?

De producten van Resound kunnen zowel in kantoorruimtes, wachtruimtes, vergaderzalen als gewoon thuis gebruikt worden om de irriterende achtergrondgeluiden uit de ruimte weg te filteren. 

05

Hoeveel panelen heb ik nodig voor mijn ruimte te verbeteren?

De algemene regel is dat je ongeveer 25% van je grondoppervlakte als akoestisch materiaal moet hebben, voor het beste resultaat te behalen. Dus als je bij voorbeeld een woonkamer van 30m² hebt, dan zou je voor het beste resultaat 9m² akoestisch materiaal plaatsen (≈ 9 Resound interior start pakketten)

06

Wat zijn de voordelen van akoestiekverbetering?

Niets is zo onfprofessioneel, storend en afleidend als onnodige achtergrondgeluiden en echo's Een verbeterde akoestiek zorgt voor een hogere productiviteit, minder stress en een beter algemeen welzijn. 

05 Hoeveel panelen heb ik nodig voor mijn ruimte te verbeteren?

Heb je nog een vraag die hier (nog) niet bijstaat? Stel je vraag dan via onderstaande knop, en we beantwoorden deze zo snel mogelijk!

bottom of page