top of page

Vervolledig de cirkel

Resound wil af van milieuvervuilende akoestiekverbetering en bracht dit duurzame alternatief op de markt. De producten van Resound bestaan uit gerecycleerde materialen en zijn dankzij de gekozen verbindingsmethoden 100% recycleerbaar.

En er is meer. Wij werken volledig circulair.

Resound wil een ecologisch alternatief bieden om de akoestiek van een ruimte effectief te verbeteren, zonder negatieve ecologische impact. Maar we gaan verder dan dat. Het circulair denken zit verweven in ons bedrijf, van doordachte materiaalkeuze tot ecodesign strategieën: bij elke stap houden we rekening welke impact dit heeft op zowel de producten, hun levensduur en hun gebruik na die eerste levenscyclus. Ontdek welke stappen we zetten om niet enkel circulair te werken, maar om daarbovenop een positieve impact te creëren. 

Circulair, what’s in a name?

Resound werkt volledig circulair. Wij streven ernaar enkel duurzame of gerecycleerde grondstoffen te gebruiken voor onze akoestische panelen. De productie gebeurt volledig in België. Bovendien zorgen we dat alle 'afgedankte' goederen hergebruikt worden. Is je module aan vervanging toe? Of heb je het product niet meer nodig? Dan kan je de panelen gewoon naar ons terugsturen of bij ons binnenbrengen.

Stuur jij de producten naar ons terug? Dan zorgen wij ervoor dat alle materialen, na een grondige kwaliteitscontrole, worden hergebruikt in nieuwe producten of op de juiste manier worden gerecycleerd. 

onze werkwijze.

milieuvriendelijk

Materialen recycleren

Hergebruik in nieuwe producten

Wij hergebruiken de teruggestuurde producten in nieuwe toepassingen. We scheiden alle materialen terug van elkaar en maker er nieuwe producten van. Andere vorm, ander formaat, andere kleur. Alles kan. Wij vermijden zoveel mogelijk dat 'afgedankte' producten op de vuilnisbelt belanden.

Lokale productie

Al onze materialen worden geproduceerd in België en Nederland, door sterke samenwerkingen met onze partners.
Ook de assemblage van onze producten, het vervaardigen van zowel de kernplaat als de hoes gebeurt in België. Hiervoor werken we nauw samen met de sociale economie voor de onderdelen die we niet zelf kunnen produceren.

1236-madeinbelgiumfotovlag.png
Akoestiek op ecologische manier

Materialen recycleren

Als het materiaal wordt tegengehouden bij onze kwaliteitscontrole, en dus niet hergebruikt kan worden, zorgen wij ervoor dat de materialen op een correcte manier gerecycleerd worden. Zo halen wij er opnieuw grondstoffen uit voor nieuwe panelen of hoezen.

ARTIKEL TERUGZENDEN 

Wil je zelf een artikel terugsturen of binnenbrengen? Vul dan onderstaand formulier in of stuur een mailtje naar

circular@re-sound.be
en we zorgen ervoor dat het in orde komt!

Bedankt voor de inzending!

Online Magazine Office
bottom of page