top of page
Naaimachine

closing our loop

Als pionier in het produceren van circulaire akoestiche oplossingen is het belangrijk dat we die voortrekkersrol ook echt opnemen. Onze circulaire werking is maar zo sterk als de retourlogistiek die ervoor zorgt dat onze materialen, producten en onderdelen terug bij ons terecht komen, zodat we ze opnieuw kunnen gebruiken. 

Al van bij het ontwerp hebben we gekeken hoe we dit praktisch kunnen doen en hebben we speciaal voor verschillende ingrijpen gekozen om dit mogelijk te maken:

- we gebruiken speciale garen om onze producten aan elkaar te verbinden. Hiermee kunnen we achteraf heel snel en zonder veel bewerkingen de onderdelen uit elkaar halen en elk materiaal op zich opnieuw gebruiken

- We hebben een QR/NFC- label toegevoegd aan onze onderdelen zodat -wanneer deze worden uitgelezen- we keer op keer kunnen zien wat de samenstelling is, en hoe we elk onderdeel dan terug kunnen gebruiken

- We organiseren zelf de terugname van onze producten, zo kunnen we kort op de bal spelen en samen met onze partners onze cirkel volledig sluiten.

E_SDG goals_icons-individual-rgb-09.png
E_SDG goals_icons-individual-rgb-17.png
bottom of page