top of page

Sexy akoestiekverbetering? Het kan!

Updated: Oct 23, 2023Moderne kantooromgevingen worden vaak geplaagd door geluidsoverlast en lawaai, wat de concentratie en het welzijn van werknemers kan beïnvloeden. Re-sound heeft een reeks innovatieve akoestische producten ontwikkeld om de rust in vergaderruimten, kantoren en polyvalente ruimten te herstellen. Deze producten worden steeds lokaal geproduceerd, met enkel gerecycleerde of organische materialen. Om dit te bekomen gaan we dan ook een strategisch partnerschap aan met Van de Velde, het toonaangevend lingeriebedrijf met merken als PrimaDonna, Marie Jo en Andres Sarda. Zo maken we -bijna letterlijk- van lingerie nieuwe kantoormeubelen.
Rust en comfort voor werkomgevingen

Onze producten zijn ontworpen om een gevoel van rust en comfort te bevorderen in werkomgevingen. Verbeterde akoestiek draagt niet alleen bij aan een betere concentratie, maar verhoogt ook de algehele productiviteit en het welzijn van werknemers.

"Deze nieuwe samenwerking stelt ons in staat om hoogwaardige en duurzame akoestische oplossingen te bieden, terwijl we tegelijkertijd een positieve impact hebben op de meubelindustrie. We geloven sterk in de circulaire economie."

- benadrukt Aaron Thierens, oprichter van Re-sound.


Circulaire economie als basis

Bij Re-sound geloven we sterk in een circulaire economie, waar verspilling wordt geminimaliseerd en waardevolle materialen worden hergebruikt. Onze benadering is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook sociaal verantwoord. We zijn vastbesloten om een voortrekker te zijn in de transitie naar een circulaire toekomst. Een belangrijke stap die we nu kunnen toevoegen aan onze circulaire aanpak is het gebruik van de waardevolle restmaterialen van Van de Velde, die anders mogelijk onbenut zouden blijven.

Deze samenwerking biedt Re-sound de kans om ongebruikte materialen te transformeren tot innovatieve akoestische oplossingen voor diverse sectoren, een duidelijk voorbeeld van upcycling in actie.


Een duurzame samenwerking met impact

Van de Velde, het toonaangevende lingeriebedrijf uit Schellebelle, is enthousiast over de mogelijkheid om ongebruikte stoffen op een verantwoorde manier te benutten.

"We hebben altijd gestreefd naar duurzaam valoriseren van reststromen. Het is een genoegen om met Re-sound samen te werken en een nieuw kanaal te hebben om dit te realiseren. Het is een nieuwe toepassing waarin onze grondstoffen hun hoge waarde behouden."

- Lieve Vermeire, duurzaamheidsmanager bij Van de Velde.


De strategische samenwerking tussen Re-sound en Van de Velde vertegenwoordigt een belangrijke stap in de richting van een meer circulaire economie, waarbij efficiëntie en optimaal gebruik van grondstoffen centraal staan. Samen blijven we streven naar een duurzamere toekomst voor de werkplek en de meubelindustrie in z'n geheel.


Dit is een nieuwe stap in onze voortrekkersrol om de kantoorinrichting op een duurzame, eerlijke en een beetje sexy mee vorm te geven.

16 views0 comments
bottom of page